Новини

Сергій Моргунов: чи потрапить Вінниця до червоної зони, залежить від кожного з нас

12 березня 2021, 12:44

За словами міського голови, щодня в обласному центрі реєструють від 226 до 404 нових випадків COVID-19.

Вінниця опинилась на межі потрапляння до червоної зони епіднебезпеки через стрімке зростання захворюваності на коронавірус. Про це сьогодні на брифінгу повідомив вінницький міський голова Сергій Моргунов. Чи потрапить наше місто до червоної карантинної зони, залежить від кожного з нас, адже це колективна відповідальність за збереження здоров’я громади, - наголосив міський голова. За словами Сергія Моргунова, щодня в обласному центрі реєструють від 226 до 404 нових випадків ковіду. Коронавірусна хвороба помолодшала. Частіше хворіють діти та молодь.

"Якщо ми говоримо про кількість хворих на COVID у місті, то з середини лютого від 1150 чоловік на тиждень ця цифра зросла до 2156 чоловік. Це достатньо загрозливий такий показник, тому що, за оцінками медиків, коронавірус став ще більш агресивним і швидше поширюється. Збільшилась кількість хворих, які потрапляють до лікарень уже в важкому стані, зросла летальність. Якщо за січень був випадок 61 смерті, то вже в лютому 76", - розповів Сергій Моргунов.

Станом на сьогодні до лікарень госпіталізовано 709 ковідних хворих. 67 з них – у важкому стані. Реанімаційні ліжка у вінницьких лікарнях усі зайняті.  Тому міський голова Сергій Моргунов звернувся до обласної державної адміністрації з проханням розгорнути додаткові ковідні ліжка на базі обласних закладів охорони здоров’я.

"Можливості міських лікарень уже повністю вичерпані, адже наші міські стаціонари лікують усіх пацієнтів, яких госпіталізують з міста і з області в цілому. До нас привозять з усіх районів Вінницької області. Але разом із тим частину вінничан везуть в інші опорні лікарні. Тому це навіть було б дорожче, аніж відкрити додаткові ліжка на базі обласних медичних закладів, які безпосередньо знаходяться у місті Вінниці", - додав Сергій Моргунов.

Міський голова просить вінничан максимально обмежити соціальні контакти, а сімейні свята та зустрічі з рідними та близькими перенести, адже здоров’я важливіше. Уникати місць масового скупчення людей, носити захисні маски та дезінфікувати руки.

Поділитися :