Новини

Сергій Моргунов презентував пріоритетні напрямки співпраці з "Укрзалізницею"

24 березня 2021, 16:29

Це, зокрема, оновлення вокзальної площі та будівництво мосту на Тяжилів.

Як повідомив на своїй сторінці у Фейсбук міський голова Сергій Моргунов, презентація стратегічних для Вінниці проєктів відбулась сьогодні, 24 березня, під час зустрічі з керівництвом регіональної філії "Південно-Західної залізниці". Серед них – реконструкція Привокзальної площі; будівництво шляхопроводу через залізничні колії, який з’єднає вулиці Янгеля та Ватутіна; підведення залізничної гілки до Вінницького індустріального парку та створення "сухого порту" на території міста.

"Проектне бачення оновлення Привокзальної площі ми розробили спільно зі швейцарськими експертами та партнерами з GIZ. Наша мета – максимально наблизити до вокзалу громадський транспорт, а саму площу зробити безбар’єрною та комфортною. Це має бути сучасний транспортний хаб з критими платформами, освітленням та інформаційними табло про прибуття потягів. Реалізація цього проєкту може стати прикладом для трансформації вокзальних площ по всій країні", – зауважив Сергій Моргунов.

Також, за словами мера Вінниці, вже до кінця цього року планують завершити підготовчий процес перед проектуванням вантового мосту, який повинен з’єднати Тяжилів із Замостям. Частина шляхопроводу пролягатиме через залізницю, тому "дорожня карта" в земельних та юридичних питаннях розроблятиметься спільно з "Укрзалізницею".  

"На перспективу також розглядаємо будівництво залізничної гілки до Вінницького індустріального парку, це значно б покращило саму логістику, а також підвищило інвестиційну привабливість. Ще одна цікава ідея стосується створення у Вінниці "сухого порту" – вантажного термінала з власними під’їзними коліями", – додав Сергій Моргунов.

Фото: Фейсбук/Сергій Моргунов

Поділитися :