Новини

Сергій Моргунов: туристичний актив Вінниці адаптується до викликів пандемії

11 травня 2021, 10:39

Потенціал міста презентують у столиці на міжнародній виставці UITT "Україна – подорожі та туризм", яка стартувала сьогодні.

Як повідомив на своїй фейсбук-сторінці міський голова Сергій Моргунов, туристичний сезон-2021 стартував у Вінниці у травні. Одну з новинок цього року вже презентували днями – двоповерховий автобус для оглядових екскурсій містом. На черзі – поява колоритних страв з вишневим присмаком у закладах, що впроваджують Вінницький стандарт гостинності.

"Як прогнозують експерти, через пандемію більшість українців відпочиватимуть у межах країни, шукаючи нових ідей для подорожі. Будь-яка криза стимулює до нестандартних рішень, і добре, що туристичний актив Вінниці адаптовується до викликів", – зауважив Сергій Моргунов.

За словами міського голови, цього туристичного сезону на вінничан та гостей міста чекають:

  •  нові пішохідні екскурсії мальовничими куточками Вінниці
  •  поповнення експозиції Музею моделей транспорту незвичайною «кіношною» колекцією
  •  культурний проєкт "Подільський шлях святого Якова", який в майбутньому плануємо інтегрувати в маршрут Ради Європи Camino de Santiago
  •  open-air заходи у музеї-садибі Пирогова у форматі пікніків та концертів
  •  смачний фестиваль вінницької гастрокультури.

Детальніше про туристичні новинки можна дізнатись на сторінках @Visit Vinnytsia та на туристичному сайті Міста ідей.

"Туризм – важлива складова економічного розвитку громади, яка наповнює і формує наш імідж для всього світу. Потенціал Вінниці презентуємо в столиці на міжнародній туристичній виставці UITT, яка стартувала сьогодні. Сподіваюсь, новий туристичний сезон у Місті ідей буде успішним, а враження наших гостей – яскравими!" – додав міський голова.

Фото: Фейсбук/Олександр Вешелені

Поділитися :