Новини

Що варто знати вінничанам про скасування автоматичного призначення субсидій

5 травня 2021, 16:19

Починаючи з травня, для отримання державної допомоги містяни мають подати новий пакет документів.

Відповідну постанову Кабміну опублікували на "Урядовому порталі". Відповідно до неї прийматимуть заяви про призначення та надання житлової субсидії й декларації про доходи та витрати осіб органи соцзахисту впродовж наступних п’яти місяців.

У Вінниці пакет документів можна подати у прозорих офісах за талонами попереднього запису. Директорка департаменту соціальної політики міськради Валентина Войткова пояснила "Місту над Бугом", що потрібно робити вінничанам, які оформлюють субсидію.

"Відповідно до тих змін в Управлінні соціального захисту населення (вул. Космонавтів, 30) та  в "Прозорому офісі" соціального спрямування (на Замостянській, 7) іде попередній запис на видачу талонів. Але хочу сказати, що з карантинними обмеженнями цей запис здійснюється лише в телефонному режимі", – зазначила Валентина Войткова.

Мешканцям міської територіальної громади необхідно звернутися за телефонами: 50-83-88- Управління соцзахисту населення "Правобережне" або ж 50-86-70- Управління соцзахисту населення "Лівобережне". Також можна записатись самостійно через "Персональний кабінет" на офіційному сайті Вінницької міської ради.

"По телефону особа дізнається, на який день і час видіний талон. Тод треба підійти до "Прозорого офісу", там працівник соціального захисту відповідно до карантинних вимог здійснюватиме прийняття документів", – розповіла Валентина Войткова.

Можна оформити документи і онлайн чи переслати поштою. Є зміни і у правилах призначення субсидій, зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

"Якщо ви маєте на депозитному рахунку в банку більше, ніж 100 тисяч гривень, купуєте нову автівку або валюту одноразово на суму більше 50 тисяч гривень, вам субсидію, звісно, не призначать. Тобто для більшості отримувачів субсидій нічого не зміниться. Нові правила – це про справедливість. коли держава платить допомогу і збільшує її тим, хто цього потребує", – зауважив Денис Шмигаль.

Нагадаю, попереднє посилення контролю за субсидіями відбулося в грудні 2020. Тоді визначили умови, які передбачають відмову у призначенні субсидії.

Поділитися :