Новини

Щоб не допустити ожеледиці: вінницькі комунальники працюють з другої години ночі

18 січня 2024, 11:17

До прибирання залучили 22 спецавтівки та 113 людей. 

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, вночі у Вінниці пішов дощ і при мінусовій температурі почав утворюватися лід на поверхні. Щоб не допустити ожеледиці, з другої години ночі у місті активно працює комунальна техніка.

Завдяки злагодженій роботі комунальників весь транспорт – трамваї, тролейбуси, муніципальні автобуси та маршрутні таксі можуть без проблем їздити дорогами громади.

“До ранку снігоприбиральна техніка встигла зробити кілька об’їздів містом, прибираючи сніг та обробляючи автошляхи протиожеледними засобами. Триває робота і на тротуарах міста, де пішоходи мають почуватися комфортно”, – наголосив директор департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради Юрій Семенюк.

Містян просять без зайвої потреби не користуватися приватними авто, надаючи перевагу громадському транспорту, а також не залишати автівки на узбіччях та інших невстановлених місцях для паркування, щоб не перешкоджати роботі комунальної техніки.

Комунальники також прибирають двори багатоповерхівок. 250 двірників вийшли на роботу близько шостої ранку. Вони посипають тротуари, доріжки і контейнерні майданчики протиожеледною сумішшю, та за потреби розчищають залишки снігу.

Ілюстрація: Вінницька міська рада

Поділитися :