Новини

Щоденні рейди: у Вінниці працюватимуть мобільні групи з протидії спалюванню опалого листя та іншого сміття

22 вересня 2021, 14:12

Також для виявлення подібних правопорушень використовують два дрони.

Як зазначив "Місту над Бугом" директор Муніципальної варти Віталій Чигур, після завершення городніх робіт жителі приватного сектору активно спалюють суху траву та листя. Це призводить до задимлення території й негативно впливає на здоров'я вінничан. Тому Муніципальна варта Вінниці відстежує такі випадки. 

Для виявлення фактів спалювання сміття у Вінниці працюватимуть 8 мобільний груп, які до того ж використовують два дрони. Особливо це допомагає, коли мешканці не хочуть пускати на власну територію. Фото та відео з дрона стають доказом для складання адмінправопорушення.

"У разі виявлення таких фактів працівники Муніципальної варти будуть складати протоколи про адміністративне правопорушення за статтею 152, а це порушення вимог правил благоустрою. Сума штрафів для громадян – від 340 до 1360 гривень.  Для юридичних осіб, суб’єктів господарювання – від 850 гривень до 1700 гривень. До цих рейдів будуть залучатися представники квартальних комітетів та представники виконавчих органів", – розповів Віталій Чигур.

Інспектори Муніципальної варти на автомобілях їздитимуть містом та усіма населеними пунктами територіальної громади. Таке патрулювання буде тривати до 31 жовтня відповідно до графіка, затвердженого розпорядженням міського голови. Цього року акцент робитимуть на новоприєднаних територіях, адже там проблема зі спалюванням листя дуже актуальна.

"Цієї осені ми робимо акцент більше на новоприєднані території. Якщо порівняти з містом Вінниця, то ми з кожним роком все менше і менше фіксуємо факти спалювання. Ми отримуємо вже дзвінки від мешканців новоприєднаних територій, сіл, які уже скаржаться на те, що сусіди спалюють відходи і просять реагувати. Тому ми розуміємо, що в цьому є потреба – звернути більшу увагу, закцентувати саме на новоприєднані території", – зауважив Віталій Чигур.

Додамо, що під час весняного рейду працівники Муніципальної варти склали 24 адмінпротоколи про правопорушення.

Поділитися :