Новини

Шість років за ґратами проведе вінничанин за збут наркотиків

6 травня 2024, 15:12

У вересні 2023 року раніше судимий чоловік незаконно перевіз пакунок з наркотичними засобами до «Стрижавської виправної колонії».

Як зазначається на сайті Вінницької обласної прокуратури, за обвинуваченням прокурорів Вінницької окружної прокуратури засуджено 31-річного вінничанина за збут наркотичних засобів у місця позбавлення волі. 

Прокурор у суді довів, що у вересні 2023 року раніше судимий чоловік незаконно перевіз пакунок з наркотичними засобами до державної установи «Стрижавська виправна колонія (№ 81)».

"Він перекинув пакунок, в якому знаходилися наркотичні засоби «канабіс» та «метадон», після чого був затриманий працівниками установи", - зазначає прокурор.

За результатами досудового розслідування кримінальних проваджень за процесуального керівництва прокурорів обласної прокуратури до Вінницького міського суду скеровано два обвинувальних акта стосовно громадян, які намагалися передати наркотики до місць несвободи.

Наркотичну речовину «амфетамін» у посилці своїх співмешканці, яка утримується в слідчому ізоляторі державної установи «Вінницька установа виконання покарань, хотів передати чоловік, а інший намагався перекинути через паркан державної установи «Вінницька виправна колонія (№ 86)», в якій раніше вже відбував покарання, наркотичну речовину «канабіс».

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду", - зазначається в повідомленні.

Наразі вирок не набрав законної сили.

Фото: Вінницька обласна прокуратура

Поділитися :