Новини

Шлях святого Якова: вінничан запрошують на кінопокази про пілігримів

14 вересня 2022, 15:31

У рамках Днів європейської спадщини відбудеться кілька заходів, присвячених Camino de Santiago – паломницькій дорозі до могили апостола Якова в Іспанії, до якого минулого року долучилася й Вінниця.

Як повідомляють у міській раді, 15 вересня про свій досвід проходження маршруту та місію з підтримки України розповість вінничанка Наталя Рибак. А 17 і 24 вересня вінничан запрошують на ексклюзивні покази фільму «Вільна людина. Проща», в якому важливу роль відіграє історія про паломництво Шляхом святого Якова.

Camino de Santiago – паломницька дорога до могили апостола Якова в місті Сантьяго-де-Компостела, головна частина якої пролягає Північною Іспанією. Відомий з IX століття, завдяки своїй популярності та розгалуженості, цей маршрут справив великий вплив в епоху Середньовіччя, та входить до пам'яток всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. В 2019 році по ньому пройшли понад 347 000 паломників.

«Жовто-синя мушля»

Свій Шлях святого Якова, Наталя Рибак пройшла цього літа в Іспанії з молитвою про українських воїнів. Вона розкаже охочим про свою мандрівку аж до крайсвіту – мису Фіністерре. Зустріч зацікавить тих, хто має питання про підготовку до Каміно та тим, хто цікавиться активними та осмисленими різновидами відпочинку. Захід відбудеться у Вінницькому обласному молодіжному центрі «Квадрат» (вул. Театральна, 15) о 17:00 год. Участь безкоштовна за попередньою реєстрацією.

«Вільна людина. Проща»

В рамках заходу, Дні європейської спадщини, у Вінниці покажуть фільм «Вільна людина. Проща» про Валерія Маркуса – письменника і ветерана російсько-української війни, який цьогоріч знову став на захист нашої країни. У стрічці торкаються таких тем, як реалії війни та складнощі реабілітації, сила волі та важливість подорожувати тощо.

У Костелі Пресвятої Діви Марії Ангельської (вул. Соборна, 12) заплановані два кінопокази. Умовою перегляду є благодійний внесок (250 гривень), який перерахують на благодійні фонди Валерія Маркуса та костелу. У програму також включена екскурсія підземеллям.

Трейлер можна переглянути за посиланням.

Поділитися :