Новини

Штурмова бригада "Лють" отримала обладнання від Вінницької громади

19 квітня 2024, 13:15

Бійцям передали п'ять тепловізорів.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, це вже не перша допомога бійцям цієї бригади. 

«Наше місто ключовим пріоритетом у свої роботі визначило безпеку та оборону. У цьогорічному бюджеті громади закладено майже 1 млрд грн на цей напрям роботи. Тож продовжуємо комунікувати із нашими бійцями та закривати їхні запити відповідно до наших можливостей та повноважень», – говорить Павло Яблонський.

Нині Вінницька громада підтримує понад 30 військових різних частин та формувань. Серед них і штурмова бригада «Лють». Сьогодні для цієї частини передали п’ять тепловізорів. 

«Ворог, на жаль, не спить ні вдень ні вночі. І щоб не пропустити жодної жалюгідно людини, яка прийшла на нашу землю, ці тепловізори нам будуть потрібні», – говорить військовий Олексій Струков.

Загалом у Вінниці є понад 60 запитів від військових.

«Маємо розуміти, що наш ворог – сильний, у нього є багато живої сили та технічних засобів. І тому зараз усім потрібно максимально включатися в процес допомоги. Об’єднувати людей, бізнес, власні сили, аби максимально швидко забезпечувати потреби військових», – додає координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Світлана Ярова.

Нагадаємо, згідно з дослідженням ГО «Громадський контроль», Вінниця є лідером серед обласних центрів за часткою передбачених коштів на підтримку Сил Оборони України. А бюджет громади на 2024 рік розподілений згідно з ключовими принципами та пріоритетами: безпека та оборона, стійкість, турбота. На пріоритет «безпека та оборона» передбачили майже 1 млрд грн. Це третина коштів, які не входять до захищених статтей.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :