Новини

Швейцарія проведе фінансовий аудит бюджету Вінницької міської територіальної громади

2 червня 2021, 11:53

З’ясовуватимуть обґрунтованість надходжень та витрат і ефективність розпорядження бюджетом міста.

Як повідомляють на фейсбук-сторінці міської ради, Вінницька міська ТГ за результатами відбору стала одним з учасників нового проєкту ElocFin "Ефективне управління місцевими фінансами в Україні", який реалізує Державний секретаріат Швейцарії з економічних питань (SEСO) та Посольство Швейцарії в Україні. 

У 2021 році Вінниця як один із учасників проєкту пройде оцінювання ефективності управління фінансами територіальної громади за міжнародною методологією PEFA, яка є всесвітньо визначеним стандартом для оцінювання систем управління фінансами. Перевірятимуть обґрунтованість планування надходжень та витрат бюджету громади, законність та ефективність управління бюджетними коштами.

"Отримані висновки міжнародних експертів допоможуть оцінити поточний стан бюджету громади, вишукати невикористані резерви та можливості залучення додаткових надходжень, сприятимуть прийняттю обґрунтованих рішень щодо підвищення ефективності і раціональності використання бюджетних коштів, а також розширення прозорості та відкритості у взаємовідносинах з громадою", – повідомляють у міській раді.

За результатами міжнародного оцінювання PEFA, Державний секретаріат Швейцарії з економічних питань планує укласти Меморандум про співпрацю із відібраними до участі у проєкті містами. Документ передбачає розробку і подальше впровадження плану реформування системи управління місцевими фінансами. Підтримка включатиме консультації міжнародних та українських експертів, тренінги та інші заходи для підвищення кваліфікації співробітників, а також можливості для обміну практичним досвідом і знаннями.

Поділитися :