Новини

Система оповіщення населення: у Вінниці встановлять 15 додаткових гучномовців

1 вересня 2023, 09:23

Відповідне рішення виконавчий комітет міської ради прийняв, опрацювавши звернення вінничан з проханням посилити систему оповіщення.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, фахівці департаменту цивільного захисту ВМР проаналізували можливі місця розміщення додаткових гучномовців. Адже важливо, щоб інформування про ймовірну небезпеку було якісним.

"Встановлення додаткових елементів системи оповіщення на території Вінницької територіальної громади дозволить забезпечити якісне інформування населення про ймовірну загрозу. Оскільки важливо, щоб мешканці нашої громади мали змогу вчасно відреагувати на небезпеку", - зазначив директор департаменту цивільного захисту Олег Парфілов.

Окрім 15 гучномовців у самому місті, ще 5 встановлять на території Вінницької територіальної громади.

У повідомленні нагадують, що у Вінниці існують різні види оповіщення у разі екстрених ситуацій. Так, якщо з гучномовців системи оповіщення лунатиме церковний дзвін – йдеться про сигнал хімічної небезпеки. Сигналом радіаційної небезпеки є звук дзвону на сполох (дзвону в набат). Сигнал евакуації з міста звучить як гудок потягу. Після такого сповіщення потрібно увімкнути місцеве радіо або телебачення та чекати на подальшу інформацію.


Фото: ілюстративне

Поділитися :