Новини

Служба порятунку навчає дітей: на базі Вінницького районного управління відкрито ще один простір безпеки

15 листопада 2022, 09:15

Це вже 91-ша профільна кімната у районі, обладнана не лише навчальними макетами небезпечних предметів, тематичними іграми та стендами, а й бойовим одягом надзвичайників.

Як повідомляють на сторінці Управління ДСНС у Вінницькій області, ще один клас безпеки відкрили 14 листопада на базі Вінницького районного управління.

Перший урок у ньому провели для першачків одного з вінницьких ліцеїв. Рятувальники провели невеличку екскурсію приміщенням, де проходять будні фахівців Служби порятунку, продемонстрували спеціально розроблені ДСНС пізнавальні мультфільми з тематикою безпеки життєдіяльності для дітей молодшого шкільного віку та провели цікавий відкритий урок.

Тут, ліцеїсти мали змогу пограти в цікаві вікторини, розфарбувати тематичні розмальовки та дізнатися, що називають вибухонебезпечними предметами, зокрема, як їх можна розпізнати на вулиці та що необхідно робити, якщо поруч немає дорослих.

Хоч діткам не більше семи рочків, та вони вже добре знають, якими мають бути їхні дії під час отримання сигналу «Увага всім!». Кажуть, що про алгоритм дій їм щодня розповідає їхня вчителька. Під час уроків, діткам не один раз доводилося йти до укриття, - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що створення таких просторів безпеки для дітей є прерогативою не лише для надзвичайників, а й для освітян. Тому, вже незабаром, такі класи відкриватимуться не лише у закладах освіти, а й на базі підрозділів Служби порятунку та в сільських (селищних) територіальних громадах.

Поділитися :