Новини

Сьогодні, 3 вересня, соціальні підприємства Вінниці презентують свою продукцію на виставці-ярмарку

3 вересня 2021, 13:49

Ярмарок працюватиме на площі перед головним корпусом Донецького національного університету до 18 години.

Соціальних підприємств у місті близько десятка. Це підприємства, які виготовляють сувенірну продукцію, займаються швейним виробництвом, вирощують овочі. Виставка-ярмарка була організована в рамках міжнародного форуму соціального підприємництва, який проходив на базі Донецького національного університету. Відвідав виставку і заступник міського голови Андрій Очеретний. На його думку, дуже важливо підтримувати такі соціальні ініціативи, адже це допомагає адаптувати незахищені верстви населення, для того щоб вони відчували себе потрібними в суспільстві.

"В нас є дуже гарна комунікація з Донецьким національним університетом ім. В. Стуса, а також нам у цьому проєкті допомагали канадські партнери – програма ПРОМІС. І ті учасники, яких ми сьогодні бачимо сьогодні тут, – це результат того, що було рік тому. Воно розвивається, все більше і більше підприємців долучається до цих процесів. У Вінниці соціальне підприємництво стає уже затребуваним. І я сподіваюсь, що воно буде поширюватись на різні верстви населення і групи товарів", – зауважив Андрій Очеретний.

Ярмарок-презентація продукції вінницьких соціальних підприємств працюватиме на площі перед головним корпусом Донецького національного університету до 18 години. Містяни зможуть придбати для себе натуральні харчові продукти, швейні вироби та цікаві сувеніри. Останні на виставку привіз соціальний підприємець Олексій Марцев.

"Представляю підприємство "Системні рішення", яке виготовляє рекламно-сувенірну продукцію, а також шиє одяг. Соціальний аспект в тому, що наше підприємство засноване громадською організацією людей з інвалідністю і частина прибутку відраховується на діяльність ГО. А також більше половини людей, що працюють на підприємстві, – це люди з інвалідністю. Такі заходи дуже важливі, адже вони показують, що є такі підприємтва, зокрема, для влади", – розповів Олексій Марцев.

Поділитися :