Новини

"Спробуй Вінницю на смак": на День міста в Центральному парку пройде Фестиваль вуличної їжі

7 вересня 2021, 10:58

"Vinnytsia Food Fest" триватиме упродовж трьох днів – з 10 по 12 вересня.

Як ідеться на сайті міської ради, на фестивалі буде представлена продукція 30 виробників – як місцевих, так і з різних куточків України. Тут можна буде спробувати подільські равлики, рибні делікатеси та морепродукти, серед яких барабуля, цаца, мідії, рапани, лангустини, будуть й коктейлі з устрицями, а у винному дворику буде представлено більше 40 смаків напоїв. 

Також вінничани та гості свята зможуть спробувати й різні види м’яса – свинину, баранину, телятину, мармурову яловичину, курку та перепілку. Традиційні українські страви будуть представлені на галицькій кухні. Також на фестивалі буде й грузинська кухня. А ще тут можна буде скуштувати горіхи з різними смаками (близько 50 видів) та півсотні кукурудзяних чипсів.

Окремим сегментом будуть представлені солодощі, торти, тістечка та кенді бари. Також будуть бельгійські вафлі з різними начинками та фруктами, сіннабони, грисині, східні солодощі. Будуть й десерти для поціновувачів здорового харчування. 

Діятиме на фестивалі й street market, де свої роботи представлять майстри із хендмейд виробів. 

Фото: Фейсбук/Vinnytsia Food Fest

10-12 вересня з 13:00 до 22:00 виступатимуть найкращі творчі колективи міста. Ввечері для вінничан співатимуть гурти "НЕ лізь БО вб’є", "Duo DeLuxe" та "Dance Code". Фестиваль закриватиме вогняне фаєр-шоу. Також на гостей фестивалю чекатиме караоке програма та DJ сети. 

Буде цікаво на фестивалі й поціновувачам релакс-відпочинку, тут для них зроблять окрему лаунж-зону. Поблизу проходитиме екофестиваль та діятиме  зона здорового способу життя. У родинній зоні можна буде долучитись до естафет, флешмобів, майстер-класів, відвідати пересувний планетарій.

Також на території Центрального парку буде цікаво й любителям спорту. На стадіоні 10-12 вересня проходитиме Чемпіонат України з хокею на траві серед чоловічих команд суперліги сезону 2021-22 років. У змаганнях візьмуть участь команди з Вінниці, Житомирської області та Черкас. На День міста – 11 вересня, о 14:00 розпочнеться гра ХК "Вінниця-МДЮСШ-1" м. Вінниця з ОШВСМ – ХК "Фенікс" Житомирська область. О 16:00 стартує гра "ШВСМ – ЧОР" м. Черкаси – "ОКС – ШВСМ" Вінниця.

Також 11 вересня на стадіоні відбудеться відкритий чемпіонат Вінниці з баскетболу 3х3 серед дівчат та юнаків 2008 року народження та молодших.

На площі біля Літнього театру о 14:30 розпочнеться фестиваль-конкурс сучасного танцю "Dans HUB". Тут вінничани зможуть насолодитись виступами топових хореографічних колективів сучасного танцю: хіп-хоп, диско, брейк-денс, фанк, джаз-танець, модерн, степ. Також будуть змагання з танців, виступи в якому оцінюватиме зіркове журі: відомий хореограф, режисер-постановник шоу та телевізійних проєктів у Литві та Україні Андріс Капіньш, фіналістка проєкту "Танцюють Всі – 8" Христина Заяць та засновник і художній керівник "Студії сучасного танцю 3Z" Джозз.

Поділитися :