Новини

"Ставив інтереси Батьківщини вище особистих": полеглому захиснику з Вінниці просять присвоїти звання Героя України

8 вересня 2023, 09:06

34-річний солдат Юрій Дятлюк загинув у бою за Україну внаслідок артилерійського обстрілу поблизу Мар'їнки Донецької області.

Відповідне звернення опублікувала на сайті електронних петицій дружина полеглого Героя Ольга Дятлюк.

Свій військовий шлях Юрій - старший сапер інженерно-саперного взводу аеромобільного батальйону військової частини А0281 - розпочав у складі 95 ОДШБР. Ракетний обстріл Вінниці 14 липня 2022 року, під час якого постраждали його дружина та мати, "надала ще більше мотивації та прагнення звільнити Батьківщину від загарбників".

У листопаді Юрій був направлений на Схід. 

"У мого чоловіка було бачення, що поки він знаходиться на позиціях, боронить Батьківщину, то він спокійний, що в його рідному місті не буде окупації, гноблення та безправ'я. Він був мужнім і відважним воїном, який завжди ставив інтереси своєї Батьківщини вище особистих. Побратими сміливо ішли в бій, знаючи, що він поруч і не зрадить на полі бою", - наголошує пані Ольга.

Загинув Оборонець 3 серпня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Без тата залишилось двоє неповнолітніх дітей - 11-річний син та 4-річна донька.

"Та, думаю, відходивши в інше життя, Дятлюк Юрій, міг би сказати «Слава Україні», бо задля цієї слави він загинув. Задля нашого славного життя в Славній Країні Героїв", - наголосила Ольга Дятлюк.

Підтримати петицію можна за посиланням. Наразі звернення набрало трохи більше 4 тисяч голосів із 25 тисяч необхідних.

Фото: інстаграм-сторінка Ольги Дятлюк

Поділитися :