Новини

"Сухоліт. Скульптура – графіка": У Вінниці презентували персональну виставку київського художника Олександра Сухоліта

23 вересня 2021, 09:02

Експонуватимуть роботи митця в художньому музеї до 20 жовтня.

32 бронзові скульптури та понад 70 робіт графічних малюнків київського художника Олександра Сухоліта презентували в обласному художньому музеї. В експозиції представлені творчі здобутки, створені майстром в різні роки. Свого часу їх було презентовано в Японії Данії та Хорватії. Також твори художники зберігаються в різних музеях України.

Вінничани переглянути скульптури та малюнки київського митця можуть впродовж місяця. Саме стільки триватиме виставка "Сухоліт. Скульптура – графіка".  Як зазначила в ефірі "Міста над Бугом" кураторка проєкту,  арткритикиня Наталя Сухоліт, одночасно проходять дві виставки – одна у місті Лева, а друга у Вінниці.

"Те, що ми сьогодні показуємо, – це типовий, характерний Олександр Сухоліт у всіх своїх найкращих проявах. Не привезли ми тільки живопису, тому що наразі він не відчув того внутрішнього посилу, який рухає всі його ідеї. Ми готували одразу дві експозиції: одна поїхала до Львова, а друга – саме у Вінниці. Вони десь перегукуються", – зауважила Наталя Сухоліт.

Скульптурні та живописні роботи Сухоліта присвячені темі людини й складних філософсько-етичних пошуків форми та змісту. На виставці, окрім бронзових скульптур майстра, можна буде побачити його графічні роботи, а також літографію, яку Олександр Сухоліт опанував не так давно. 

Як зазначила Наталя Сухоліт, для демонстрування у Вінниці митець відібрав свої роботи, які мають сакральний характер. Організатори очікують на запитання, які обов’язково мають виникнути під час огляду експозиції.

"Я думакю, це буде здивування, по-перше. Як сказав художник Олександр Нікітюк, "я не вірю своїм очам", побачивши афішу. По-друге, я сподіваюся, що виникнуть запитання однозначно. Залишаємо каталоги: їх можна буде і прочитати, щоб зрозуміти краще. А якщо вже буде велика колективна думка-побажання, тоді будемо приїжджати ще раз", – відзначила кураторка проєкту.

Виставка "Сухоліт. Скульптура – графіка" експонуватиметься у Вінницькому обласному художньому музеї до 20 жовтня.

Фото: Фейсбук/Вінницький обласний художній музей

Поділитися :