Новини

Тариф на теплопостачання залишиться для вінничан на рівні минулого року

15 вересня 2021, 09:57

Таке рішення вчора, 14 вересня, прийняла профільна комісія Вінницької обласної Ради.

Як повідомляють на сайті Вінницької обласної Ради, на розгляд постійної комісії з питань будівництва, комунального майна, транспорту та розвитку інфраструктури передали проєкт рішення обласної державної адміністрації ("Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води для населення, бюджетних установ та організацій, госпрозрахункових споживачів, релігійних організацій комунальним підприємством "Вінницяоблтеплоенерго")

У цьому проєкті рішення запропонували підвищити тариф для населення на понад 50% на період із 1 жовтня 2021 року до 30 вересня 2022 року. Тобто, якщо наразі населення оплачує теплову енергію за тарифом 1914,43 грн за 1Гкал, то, за пропозицією ОДА, з жовтня має платити  2899 грн за 1Гкал.

Щоб знизити тариф, розробники документу рекомендували підприємству "Вінницяоблтеплоенерго":

  1. зменшити фонд заробітної плати
  2. оптимізувати кадровий склад 
  3. зменшити прибуток
  4. приєднати до свого складу дочірнє підприємство "Альтернативна теплова енергія".  

Головний економіст "Вінницяоблтеплоенерго" Ірина Грубар, зазначила, що підприємство вже оптимізувало витрати, скоротивши 8,5 вакансій. А виконання інших рекомендацій ОДА призведе до того, що "Вінницяоблтеплоенерго" не зможе виконувати свої функції, а опалювальний сезон опиниться під загрозою зриву.

Також, за словами директора ДП "Альтернативна теплова енергія" Олега Розборського, включення підприємства в структуру "Вінницяоблтеплоенерго" не вплине на величину тарифу.

Зважаючи на вищевказане, члени постійної комісії не погодили підвищення тарифу на теплопостачання для населення, запропоноване ОДА. Депутати проголосували за те, щоб залишити для населення попередній тариф – 1914,43 грн за 1Гкал (його було затверджено сесією обласної Ради 7 скликання 24 вересня 2020 року).

Фото: vinrada.gov.ua

Поділитися :