Новини

Три з 35 трамваїв "Tram2000" із Швейцарії вже у Вінниці

4 квітня 2023, 16:53

Це продовження проєкту «Цюрихські трамваї для Вінниці», у рамках якого міста співпрацюють вже 15 років.

Як написав на своїй сторінці у Фейсбук міський голова Вінниці, сьогодні разом з Володимиром Гройсманом, який і підписував перший меморандум про партнерство, згадали, з чого все починалось.

Тоді Вінниця отримала не лише можливість оновити трамвайний парк, а і розпочати розбудову всієї транспортної системи, спираючись на європейський досвід. Для команди було важливо, щоб громадський транспорт був комфортним для вінничан.

Спершу Вінниця отримала 116 вагонів «Karpfen» та «Mirage». Тепер очікується партія у 35 трамваїв «Tram2000». Ця серія і зараз експлуатується в Цюриху.

Очільник громади зазначає, що вагони економніші у споживанні електрики в середньому на 30%. А загалом швейцарські трамваї - це надійна техніка, кажуть наші транспортники. Вінничани самі могли в цьому переконатись за той час, як містом курсують «швейцарці». Ці трамваї стали навіть візитівкою міста, настільки полюбились містянам.

Думаю, і більш сучасні «Tram2000» гарно покажуть себе в роботі. Вони замінять «міражі» 60-70-х років. Наразі транспортники мають адаптувати їх до українських вимог. І влітку вагони вийдуть на маршрути, - підсумував Сергій Моргунов. 

 

Поділитися :