Новини

Триває другий тур Мистецького Конкурсу "Вінниця у Коміксах" серед дітей та молоді Вінницької міської ТГ

25 квітня 2023, 15:38

До другого етапу конкурсу вийшли 10 юних художників та художниць, які перемогли у першому турі. Як зауважила співорганізаторка Мистецького Конкурсу «Вінниця у Коміксах» Ірина Ісова, хлопці та дівчата надіслали на розгляд журі свої творчі роботи, виконані у різних техніках, зокрема й на цифрових носіях: 

"Діти надсилали свої творчі роботи в різних техниках: дехто малював олівцями, дехто - фарбами, і були також роботи, які були створені за допомогою графічного планшету. І в цій сучасній техниці  діти змогли проявити свої здібності і намалювати сюжет та персонажів за умовами нашого конкурсу".

У своїх роботах діти зобразили різні визначні місця Вінниці, архітектурні памʼятки та видатних персоналій минулого, які зробили свій внесок у розвиток рідного міста. За словами Ірини Ісової, усі роботи неповторні та унікальні, мають захоплюючу сюжетну лінію та нестандартних персонажів:

"Усі творчі роботи є унікальними, є цікавими.  Дуже цікавий комікс в дівчинки, яка присвятила його своєму молодшому брату. За сюжетом цього коміксу цей хлопчик блукає підземеллями Вінниці і зустрічає там доброго привида підземель. Ще є певний комікс, в якому сюжет відбувається між школярами, які отримали завдання зробити проект про унікальні рослини Вінниці. І вони подорожують ботанічним садом, парком ім. Леонтовича, відвідують садибу Пирогова та досліджують різні квіти. І свій проект діти присвятили найстарішому дереву міста -  ялині, що була посаджена самим хірургом Пироговим у 1862 році".

Метою конкурсу є популяризувати туристичні «родзинки» Вінниці, виявити та підтримати юні таланти, заохотити дітей та молодь до вивчення історії, культури та традицій рідного краю. В рамках другого туру для учасників та учасниць Мистецького конкурсу «Вінниця у Коміксах» конкурсу також було організовано цікаву та змістовну екскурсію від Офісу Туризму Вінниці

"В рамках другого відбіркового туру вже була проведена цікава та пізнавальна екскурсія для учасників конкурсу, яка була організована Офісом туризму Вінниці і наші учасники познайомились з видатними пам'ятками нашого середмістя, дізналися, як виник та створювався герб міста Вінниці. Дізнались і про те, які будівлі визначали обличчя нашого міста в минулому.  І вони після екскурсії взагалі відчули таке натхнення, відчули, що в них особлива місія, що в них є бажання намалювати і створити ось ці унікальні комікси, які будуть в майбутньому надруковані у збірці коміксів про місто Вінницю", - підсумувала пані Ірина.

До кінця квітня для юних вінницьких митців проведуть ще декілька майстер-класів, під час яких вони отримують теоретичні та практичні знання щодо створення власної комікс-історії. А вже у травні будуть визначені переможці, роботи яких увійдуть до друкованої збірки. Також їх нагородять дипломами, призами від партнерів конкурсу, сертифікатами на безкоштовні екскурсії від «Офісу туризму Вінниці» та на безкоштовне навчання у Літературній Академії «BiblioFan». Результати конкурсу оприлюднять на офіційних веб-ресурсах Вінницької міської ради, Visit Vinnytsia, веб-ресурсах КП ВМР «Офіс туризму Вінниці» та на сайтах партнерів конкурсу.

Поділитися :