Новини

Туристи визнали проспект Космонавтів найпопулярнішим громадським простором у Вінниці

22 вересня 2020, 12:02

Це дані маркетингового дослідження туристичної привабливості Вінниці, яке провела соціологічна агенція «Fama». Згідно з ним 24% туристів вподобали парки, сквери та велику кількість зелених насаджень. Про привабливість проспекту Космонавтів свідчать і часті сканування туристично-інформаційних табличок. 

 

За повідомленням на сторінці міської ради у Фейсбук туристи, які приїздять до Вінниці, полюбляють відвідувати не лише музеї та історичні місця, а й гуляти громадськими просторами, які в останні роки у Вінниці активно оновлюють. За даними маркетингового дослідження туристичної привабливості Вінниці, яке було проведено соціологічною агенцією «Fama», 24% туристів найбільше сподобались парки, сквери та велика кількість зелених насаджень. 

Міський голова Сергій Моргунов під час звіту про виконання Стратегії розвитку міста «Вінниця - 2020» повідомив, що за останні п’ять років у Вінниці були реалізовані цікаві ідеї та нові просторові рішення. Один з масштабних проєктів – реконструкція в три етапи проспекту Космонавтів із площею Костянтина Могилка, де оновили й пам’ятник загиблим льотчикам.

У 2019 році департамент маркетингу міста та туризму ВМР спільно з компанією «Moreinfo» розробив та встановив нові туристично-інформаційні таблички на проспекті Космонавтів. Однією із найчастіше сканованих табличок стала та, що біля фонтану «Сонячна система». За кількістю сканувань цей об’єкт увійшов у топ-10 по Україні. Місцеві гіди також розповідають, що туристи полюбляють цей оновлений громадський простір, і він включений у маршрут до музею-садиби М. Пирогова. 

Нагадаємо, що протягом минулих 5 років у місто повернули історичну колонну – символ набуття Вінницею Магдебурзького права. Відкрили перший в Україні повноцінний пам’ятник Головному Отаману військ УНР і Голові Директорії Симону Петлюрі. А на честь Героїв Небесної Сотні встановлено скульптурну композицію «Дерево Свободи» на майдані Небесної Сотні.

Була проведена комплексна модернізація вул. Замостянської, яка стала променадною зоною на Замості, так само як проспект Космонавтів на Вишеньці.

Виконали капітальний ремонт головного входу в Центральний парк, який є улюбленим місцем відпочинку вінничан різних поколінь.

У центрі міста оновили площу Ліверпуль із встановленням арт-композиції на честь «Бітлз». Тепер тревел-блогери, які приїздять до Вінниці, одним з пунктів для відвідування радять туристам саме цю площу.

Також проведено реконструкцію громадського простору довкола озера Миру. В тому числі тут було проведено очистку самого озера. До речі, водойми почистили і в інших мікрорайонах міста: два озера на Тяжилові, ставки в Пирогово та на П’ятничанах.

Поділитися :