Новини

У 12-ти закладах освіти Вінниці побудують протирадіаційні укриття

7 липня 2023, 15:24

Відповідне рішення прийняли депутати на сьогоднішній сесії Вінницької міської ради, оскільки створення безпечних умов під час навчання – одне із пріоритетних завдань, особливо під час війни.

Як інформують у міській раді, загалом планують побудувати 12 протирадіаційних укриттів: 6 у дошкільних навчальних закладах та 6 у ліцеях. Наразі по всім об’єктам триває оформлення проєктно-кошторисної документації.

Йдеться про такі навчальні заклади:

  • Ліцеї №12, 13, 30, 23, 11, 33
  • Дошкільні навчальні заклади №20, 28, 36, 23, 38, 60

У департаменті капітального будівництва зазначають, що після завершення усіх юридичних процедур, підрядні організації розпочнуть роботи.

«Ми продовжуємо роботу по будівництву укриттів. Хотів би зазначити, що уже по багатьох закладах освіти ми зробили капітальний ремонт укриттів з відповідним облаштуванням, як того потребують вимоги. У цьому році ми почнемо будувати протирадіаційні укриття на базі ліцеїв та садочків. Це доволі амбітний і серйозний проєкт, оскільки ми такого ще не робили. Проте, я думаю, що департамент капітального будівництва й заступник міського голови Ігор Откидач з цим питанням впораються», – зазначає Сергій Моргунов.

Поділитися :