Новини

У 2020 році майже 10 000 вінничан отримували щомісячну муніципальну доплату у рамках програми "Вінничани важливі"

26 лютого 2021, 12:43

Програма реалізується у трьох сферах: економіка, соціальний захист та охорона здоров’я.

Як інформують на сайті Вінницької міської ради, майже від початку пандемії COVID-19 у Вінниці почала діяти Програма антикризової підтримки Вінницької міської територіальної громади. Вона реалізується у трьох сферах: економіка, соціальний захист та охорона здоров’я. У 2020 році майже 10 000 вінничан отримували щомісячну муніципальну доплату, а підприємці скористалися економічними пільгами.

Під час сесії 26 лютого депутати міської ради затвердили звіт щодо виконання Програми антикризової підтримки громади у 2020 році та затвердили її дію на 2021 рік. Як зазначив директор департаменту економіки та інвестицій міської ради Максим Мартьянов, враховуючи ускладнення, що виникли у підприємців внаслідок карантинних обмежень, було спрощено чинний Порядок часткової компенсації відсотків за залученими кредитами.

"Зазначений проєкт рішення схвалено Виконавчим комітетом міської ради, опрацьовано та підтримано усіма постійними комісіями міської ради, зауважень та пропозицій не надходило. Однак до Проєкту рішення пропонуються зміни на підставі листа департаменту соціальної політики, які були опрацьовані та підтримані профільною постійною комісією. Всі зміни сформовані у вигляді окремого додатку та роздані депутатам", - наголосив Максим Мартьянов.

Відповідно до нового тимчасового порядку для нових учасників Порядку обсяг компенсації буде визначатись як 50% від суми сплачених податків (ПДФО та єдиного податку) до місцевого бюджету. Також з початку травня діє Порядок компенсації витрат роботодавців на ЄСВ за новостворені робочі місця. 

"Також ми продовжуємо підтримку бізнесу: ті підприємці, діяльність яких попала під заборону під час локдауну в січні, матимуть муніципальні пільги. На цей час вони звільняються від плати за оренду комунального майна і по земельним сервітутам. Платники єдиного податку 1 групи звільнені від сплати за січень-травень 2021 року. І також ми продовжуємо надавати компенсацію за кредитами та за новостворені робочі місця. Я би просив бізнес також активізуватися в цьому відношенні", - розповів Сергій Моргунов.

Додамо, підприємець може отримати відшкодування у розмірі 1320 грн за кожного нового працівника.

Фото: www.vmr.gov.ua

Поділитися :