Новини

У 2020 році на Вінниччині з'явилось дев'ять прийомних родин

21 січня 2021, 11:23

Також в області росте популярність міжнародного усиновлення. 

Як повідомила на своїй сторінці у Фейсбук перша заступниця Голови обласної державної адміністрації Наталя Заболотна, протягом минулого року з 305 дітей, які набули статусу дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, до сімейних форм виховання влаштували 243 дитини - 80%.   

"Нагадаємо, що до сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування відноситься усиновлення, опіка, піклування, прийомні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу. Проте, прийнято вважати, що усиновлення – є найкращою з усіх можливих на сьогодні форм сімейного влаштування дитини, тобто прийняття її у сім'ю на правах рідної", - повідомила Наталя Заболотна. 

Із загальної кількості дітей, що перебувають на первинному обліку служб у справах дітей Вінницької області, сімейними формами охоплено понад 94%, а з числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування - майже 99%. Так, влаштовано під опіку/піклування 1628 дітей, в прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу потрапило 552 дитини, усиновлено 29 дітей.

"Процедура усиновлення в Україні не є надто складною, особливо у порівнянні з європейськими країнами. Але не кожне подружжя готове до такого відповідального кроку – прийняти у свою сім’ю дитину, яка стане дочкою чи сином. На щастя, що такі люди є на Вінниччині. Варто зазначити, що не лише в Україні, а й на Вінниччині набуває популярності так зване міжнародне усиновлення. Так, з 29 усиновлених дітей 20 усиновлено громадянами України (з них 9 дітей старше 6 років) та - 9 іноземними громадянами (з них: 2 – з інвалідністю)", - ідеться в повідомленні.

До того ж протягом 2020 року в області з'явилось 9 прийомних сімей та 6 дитячих будинків сімейного типу. 

Фото: Facebook/Наталя Заболотна

Фото: Facebook/Наталя Заболотна

Поділитися :