Новини

У базових територіальних підрозділах вінницька поліція впровадила проєкт "Custody Records"

14 листопада 2022, 13:30

"Custody Records" – це система електронної фіксації всіх дій відносно затриманих осіб. Її основна мета – забезпечити права затриманих та самих поліцейських відповідно до європейських стандартів.

Як повідомляють на сторінці Нацполіції у Вінницькій області, в презентації проєкту взяли участь перший заступник Міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін, Голова Національної поліції України Ігор Клименко, керівництво ГУНП у Вінницькій області, голова обласної Ради Вячеслав Соколовий та очільник міста Вінниця Сергій Моргунов. Тепер система Custody Records реалізована та працює в усіх базових територіальних підрозділах поліції регіону.

Представник Управління дотримання прав людини Нацполіції України продемонстрував присутнім роботу системи відеомоніторингу та провів детальну презентацію її алгоритму роботи.

"Впровадження системи Custody Records забезпечить дотримання прав затриманих чи відвідувачів у підрозділах поліції та захистить поліцейських від можливих неправдивих звинувачень", - йдеться у повідомленні.

Для належної роботи системи у Вінницькому районному управлінні поліції оновили інфраструктуру та створили відповідні умови й зони. Зокрема, приміщення обладнали відеоспостереженням, необхідною технікою, яка здійснює відеофіксацію всіх дій. Також облаштували фронт-офіс.

"Приймальня громадян, кімнати для очікування, конфіденційного побачення із захисником, для встановлення обставин затримання та доставлених осіб, для проведення слідчих дій, для затриманих, кімната інспектора з дотримання прав людини - такі комфортні умови для роботи поліцейських відповідають європейським стандартам та дають впевненість громадянам, що їхні законні права будуть дотримані", - йдеться у повідомленні.

Під час заходу Голова Національної поліції України Ігор Клименко зазначив, що з початком збройної агресії на території України, криміногенна обстановка знизилась завдяки комендантській годині, збільшенню кількості піших та автомобільних патрулів, які несуть службу на вулицях наших міст та містечок. Поліцейські мають чітко розуміти, що від того, як вони будуть реагувати на заяви та повідомлення громадян, залежатиме довіра до Національної поліції. Наразі на деокупованих територіях довіра до поліції досягає 70-80%, на інших територіях теж достатньо висока. Ніхто з нас не має права схибити чи порушити закон. 

На завершення керівники МВС та Нацполіції відзначили кращих поліцейських Вінниччини. Окремих працівників заохочено черговими спеціальними званнями.

Також працівникам структурних підрозділів обласного главку поліції вручили ключі від 6 службових автомобілів.

Поділитися :