Новини

У холі Вінницької міської ради відкрили виставку творчих робіт «Барвінку»

26 березня 2024, 11:13

В експозиції представлені художня вишивка та твори декоративно-ужиткового мистецтва. Її розгорнули в межах ювілейних заходів з нагоди 40-річчя від дня створення ансамблю. 

Як зазначається на сайті Вінницької міської ради, виставку презентували за підтримки Вінницької міської ради, департаменту культури та департаменту освіти. Її можуть переглянути усі охочі. «Барвінчата» вкладають у власноруч виготовлені мистецькі шедеври, серед яких рушники та вишиті картини, все своє натхнення.

Зазначимо, що вінницький «Барвінок» – це єдиний у світі колектив, який впродовж однієї концертної програми на високому виконавському рівні показує на сцені декілька видів народного мистецтва. Кожен учасник танцювального ансамблю, крім хореографії, навчається ще й співати, вишивати, грати на кількох українських музичних та ударних інструментах.

Директор та художній керівник КЗ «Вінницький міський центр художньо-хореографічної освіти дітей та юнацтва "Барвінок"», Народний артист України Петро Бойко зазначив, що проведення подібних заходів у наш непростий час сприяє зміцненню національної свідомості серед дітей та дорослих.

«У своїх роботах юні "барвінчата" відтворюють давні традиції українського народу, утверджують віру у духовну силу українців, віру в Перемогу», – каже Петро Бойко.

Виставка буде функціонувати для відвідувачів Вінницької міської ради до 1 квітня.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :