Новини

У Калинівській громаді прощаються із трьома загиблими на війні військовими 

13 вересня 2022, 16:27

Захищаючи Україну, загинули Сергій Савчук, Олександр Бутенко та Олександр Кособуцький.   

Як повідомляється на сайті Калинівської міської ради, 11 вересня під час артилерійського обстрілу у Херсонській області загинув житель Калинівки Сергій Савчук. Захисник народився 16 грудня 1974 року у Калинівці. Останні роки чоловік проживав та працював у Польщі. Однак, коли почалася війна він повернувся в Україну та пішов добровольцем захищати незалежність та цілісність України.

У Героя залишилися мати, дружина, син, сестра.

Калинівська міська рада висловлює щирі співчуття рідним з приводу загибелі Героя. В цю гірку мить поділяємо ваше горе та разом з вами схиляємо голови в глибокій скорботі. Вічна пам’ять і слава українському воїну, який захищав Батьківщину та кожного з нас. Про час, дату та місце поховання буде додаткова інформація, - йдеться у повідомленні. 

Також повідомляється, що Калинівська громада втратила ще одного захисника. Тридцятого серпня у Миколаївській області загинув уродженець Нової Греблі Олександр Бутенко. Він народився 22 листопада 1978 року у Новій Греблі. З 2015 по 2018 роки брав участь в антитерористичні операції на Сході України. Після початку повномасштабної війни Герой повернувся з-за кордону, де тимчасово працював, і знову узяв у руки зброю, щоб захистити цілісність та незалежність України.

У Героя залишилися невтішні батьки, син та сестра. Поховають Героя у Новій Греблі. Про час і дату похоронів буде додаткове повідомлення, - зазначають у громаді. 

Водночас десятого вересня при виконанні бойового завдання, в результаті танкового обстрілу в Херсонській області загинув  уродженець Павлівки – старший лейтенант Олександр Кособуцький, - повідомляють у Калинівській громаді. 

Олександр Кособуцький народився третього грудня 1982 року у Павлівці. Тут пройшли його шкільні роки та юність. Після закінчення школи випускник навчався у Васильківському військовому коледжі військово повітряних сил. Був учасником АТО й після повномасштабного вторгнення росії на територію України відразу ж став на захист Вітчизни. Олександр Кособуцький був відважним захисником України й загинув смертю Героя, - йдеться на сайті Калинівської міської ради. 

У Героя залишилися невтішними батьки, дружина, два сини та брат.

 

 

Поділитися :