Новини

У кожній з 63-ох територіальних громад Вінниччини впровадили проєкт "Поліцейський офіцер громади"

14 листопада 2022, 10:33

80-ту поліцейську станцію відкрили у селі Дорожному, що в Стрижавській громаді.

Про це повідомили на сайті Нацполіції. На відкритті був присутній перший заступник Міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін та Голова Національної поліції України Ігор Клименко. 

На поліцейській станції в селі Дорожне працюватимуть двоє офіцерів – старших лейтенантів поліції Петро Марчук та Віталій Коливайло. Вони пройшли усі етапи відбору та отримали сертифікати про успішне завершення навчання.

Місцеві «шерифи» постійно перебуватимуть на зв’язку з громадянами та разом з органами місцевого самоврядування працюватимуть над створенням комфортного правового середовища для її мешканців. Відтепер вони відповідатимуть за безпеку понад 9 тисяч громадян у 11 населених пунктах.

Наразі до проєкту "Поліцейський офіцер громади" долучились всі 63 територіальні громади області. Там працюють 119 офіцерів.

"Під час заходу керівництво Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції України вручили ключі від 18 службових автівок поліцейським офіцерам громади, аби кожен з них був мобільним і вчасно реагував на виклики", - повідомляють у дописі.

Перший заступник Міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін, зазначив що проєкт «Поліцейський офіцер громади» показав високу ефективність і дієздатність. Поліцейські офіцери користуються одним з найвищих рівнів довіри серед населення по всій країні. Сьогодні Вінниччина стала лідером серед всіх областей України, першою покривши 100% об’єднаних територіальних громад поліцейськими офіцерами:

"Попри скрутну економічну ситуацію, ми відкрили 80-ту поліцейську станцію на Вінниччині, що це сприятиме кращому забезпеченню базової потреби всього населення України — безпеки". 

За словами Євгенія Єніна, у Вінницькій області наразі проживає понад 180 тисяч внутрішньо переміщених осіб, які були змушені переїхати через війну. І тому поліцейські мають охопити своєю турботою та увагою громадян з усіх регіонів нашої країни.

"Кількість поліцейських ми не збільшуємо, тому навантаження на місцеві підрозділи поліції зросло, адже зведені загони несуть службу в районах наближених до ведення бойових дій. Ми разом з країною, поліцейські - зі своїми громадянами. Разом переможемо!" - зазначив Ігор Клименко. 

Поділитися :