Новини

У лікарнях Вінниці розгорнули додаткові ліжка для лікування хворих на COVID-19

6 жовтня 2020, 15:33

Додаткових 57 ліжок розгорнуть цими днями у міських клінічних лікарнях № 1 та № 3.  А кількість хворих, які потребують стаціонарного лікування збільшується щодня. 

Як повідомили на сайті міської ради, у Вінниці продовжує зростати рівень захворюваності на COVID-19. Тому  постійно розгортають додаткові ліжка у вінницьких лікарнях. Зокрема, найближчим часом хворих з коронавірусом розпочне приймати ще одне відділення МКЛ№1 на 32 ліжка. 25 місць планується створити у МКЛ№3. 

Зазначається, що станом на 06 жовтня, у місті хворіє вже 1094 пацієнти.

«Ми продовжуємо рухатися по нашому плану в рамках антикризової програми «Вінничани важливі». І уже на цьому тижні, у зв’язку зі збільшенням захворюваності на COVID-19, ми розгортаємо додаткові 32 ліжка на базі МКЛ№1, яка була визначена базовою для прийняття саме  таких хворих. А також днями додатково буде розгорнуто 25 ліжок в МКЛ№3. Хочу ще раз наголосити й звернути увагу вінничан, коронавірус нікуди не зник. Закликаю усіх дотримуватися протиепідеміологічних заходів – носити маски, мити руки, дотримуватися соціальної дистанції», - сказав директор департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш.

Директор Вінницької МКЛ №1 Костянтин Ліваковський зазначає, що наразі щодня збільшується кількість хворих які потребують стаціонарного лікування. Лікуються пацієнти не тільки з міста, а й з районів області. 

«На сьогодні у нашому закладі перебуває значний відсоток хворих із сіл та районів Вінниччини. У зв’язку зі збільшенням хворих ми на четвертому поверсі неврологічного відділення розгортаємо додатково 32 ліжка. Наразі працюємо над тим, щоб провести до них кисень. А також займаємося організацією змін персоналу», - зазначив директор Вінницької МКЛ №1 Костянтин Ліваковський.

 

 

Фото - Вінницька міська рада 

Поділитися :