Новини

У Могилеві-Подільському на Вінниччині відкриють ПЛР-лабораторію

11 грудня 2020, 11:29

Загалом область отримає державну субвенцію на відкриття 3 ПЛР-лабораторій, одна з яких з'явиться у Могилеві-Подільському. 

Як повідомив на своїй фейсбук-сторінці народний депутат України Геннадій Вацак, невдовзі у Могилеві-Подільському на Вінниччині з'явиться ПЛР-лабораторія. Для її облаштування адміністрація Могилів-Подільської окружної лікарні інтенсивного лікування виділить окреме приміщення, яке спеціально відремонтують.  

Після цього Вінницька обласна державна адміністрація передасть обладнання, орієнтовна вартість якого становить 3 мільйони гривень. Це -  ампліфікатор (основний апарат для проведення полімеразної ланцюгової реакції для тестування на COVID-19) у комплекті з усім, що забезпечує виконання досліджень: холодильники, ламінарні шафи, набір планшетів, тощо.

"Наразі ПЛР-тестування проводиться лише у Вінниці, своя лабораторія - ще один пункт програми наближення медичних послуг до населення. До того ж, лабораторія багатофункціональна, розрахована не лише під COVID-19, діапазон досліджень широкий", - йдеться у дописі.

Найближчим часом персонал лікарні пройде спеціалізацію на базі обласного лабораторного центру. 

Додамо, загалом на Вінниччині незабаром з'явиться 3 нових ПЛР-лабораторії, одна із яких знаходитиметься в Могилеві-Подільському. На їх облаштування область отримає державну субвенцію.

Поділитися :