Новини

У Могилів-Подільській лікарні проводитимуть операції на ангіографі

14 травня 2021, 12:54

До цього дороговартісне обладнання 4 роки не використовували, адже медзаклад не мав відповідної ліцензії.

Як ідеться на сайті Вінницької ОДА, "Ліцензію на право продовження діяльності з використання джерел іонізуючого випромінювання" Державна інспекція ядерного регулювання України – Північна інспекція з ядерної та радіаційної безпеки видала сьогодні, 14 травня. Відтепер жителі Могилів-Подільської громади можуть не їхати у Вінницю на ангіографію: послуга доступна в місцевій лікарні. Це перший медзаклад в районі, який матиме ангіограф.


Ангіографія – це метод рентгенологічного дослідження судин (артерій, вен), що дозволяє визначити місце звуження або закупорки судини, місце і міру патологічного розширення судин (аневризма), наявність внутрішньої кровотечі, міру поширення пухлинного процесу й інші хвороби, які виявити іншим шляхом не вдається. Дослідження виконується шляхом введення в судину спеціальної контрастної речовини і одночасного виконання рентгенографічного дослідження.


Також цього тижня в Могилів-Подільське приймальне відділення лікарні привезли комп’ютерний томограф. Фірма-виробник – Hitachi, модель SCENARIA View вартістю майже 20 мільйонів гривень. 64-зрізовий КТ сканер призначений для томографії всього тіла з високою контрастною роздільною здатністю.

"Оновлене приймальне відділення дасть змогу забезпечити швидке реагування на невідкладні стани, проводити якісну діагностику – БЕЗКОШТОВНО(!). За необхідності, тут проводитимуть і швидку госпіталізацію пацієнтів", – повідомляють в облдержадміністрації.

Фото: http://www.vin.gov.ua/

Поділитися :