Новини

У Тульчині відбулась перша конференція партії "Українська Стратегія Гройсмана", яка зібрала делегатів з різних регіонів країни

14 травня 2021, 14:20

Наділити людей владою, дозволити Україні увійти у вищу лігу розвинених демократичних держав та захистити територіальну цілісність країни, - такі завдання, на думку лідера "Української стратегії Гройсмана", наразі стоять перед командою.

Лідер "УСГ" Володимир Гройсман під час конференції наголосив, що його команда готова показати нову якість політики в Україні і продовжити ті фундаментальні процеси перебудови країни, які були розпочаті в минулі періоди та додав, що зараз політсила на середині шляху, який змінить майбутнє України на краще.  

"Ми в центрі позитивних змін. Ми маємо зробити не просто країну, яку хочуть люди, а країну, яка дає людям те, на що вони заслуговують. І я маю надію та впевненість, що нова якість української політики розпочнеться з нашої команди", – сказав Володимир Гройсман.

За його словами, запит на компетентних політиків – очевидний. Брак професіоналізму і відповідальності вже призвів до економічної та соціальної кризи і наразі веде до політичної – руйнування державних інституцій, втрати довіри людей. 

"Але цим викликам можна протистояти. Ситуацію можна змінити на основі бачення майбутнього, яке, я впевнений, ми всі поділяємо. Це бачення, яке складається з 5-ти пріоритетів: наділити людей владою, дозволити Україні увійти у вищу лігу розвинених демократичних держав, створити сильні державні інституції, поліпшити якість життя кожного українця, захистити культуру, ідентичність та територіальну цілісність України", – підкреслив лідер "Укранської стратегії Гройсмана".  

Як наголосив Володимир Гройсман, наділити людей владою – це завершити децентралізацію. Якісно і правильно. Потрапити до вищої ліги розвинених країн – це подолати корупцію. Але не в контексті нинішніх ідей від влади щодо боротьби з олігархами. "Деолігархізація", яку нав’язують українцям провладні політики, – це ніщо інше, як спроби перетворити Україну на Білорусь, де сама влада – найбільший олігарх в державі, впевнений Володимир Гройсман. 

Окремо він прокоментував питання зовнішніх викликів, які стоять перед Україною. І це не тільки військові загрози з боку Росії, а й такі гібридні проекти тиску як газопровід "Північний потік – 2". Цей газопровід – гібридна енергетична зброя, яку треба знищити. Як наголосив політик, українська дипломатія має докласти максимум зусиль, щоб згуртувати світову спільноту і, передусім, країни "Великої сімки", навколо однорідної санкційної політики і недопущення будь-яких спроб Росії втілити свої злочинні наміри.    

Міський голова Вінниці та голова Вінницького обласного осередку політичної партії "Українська Стратегія Гройсмана" Сергій Моргунов під час конференції наголосив, що розвиток будь-якої громади базується на двох принципових речах – тісному діалозі з жителями і стратегічному баченні в досягненні цілей.  

"Треба чути людей і правильно розставляти пріоритети. Завдяки децентралізації ми отримали колосальні можливості. Так, сьогодні реформа не завершена, не ухвалені остаточні зміни до Конституції. Але децентралізація – найбільш ефективний механізм управління", – сказав Сергій Моргунов.

Сергій Моргунов також навів як приклад використання механізмів децентралізації і правильного стратегічного розвитку громад Вінницький регіон і Вінницю, де сформовані ефективні органи влади, працюють визнані на загальнодержавному рівні програми розвитку.  

"Разом можемо вирішити багато питань, і цього від нас очікують люди", – зазначив Сергій Моргунов.

Поділитися :