Новини

У Вінниці 36 юнаків та дівчат дали Клятву кадета

11 травня 2021, 14:41

Наприкінці висадили дерева на символічній алеї слави, започаткованій вінницькими кадетами. 

36 юнаків та дівчат, які проходять навчання в рамках проєкту "Кадетський корпус поліції", сьогодні урочисто дали Клятву кадета. Молодіжний проєкт стартував на початку лютого цього року на базі ГУНП у Вінницькій області. Ідея проекту полягає в попередній підготовці випускників шкіл до вступу у заклади вищої освіти системи МВС. Привітати кадетів прийшли керівники місцевої влади, а також начальник НП у Вінницькій області Іван Іщенко. Він розповів, що такий проект перший на теренах нашої області та загалом в Україні.

- Вінницька поліція готує для себе, як то кажуть, заміну. Проект для дітей є абсолютно безкоштовним. Нам допомагали органи місцевої влади, щоб закупити форму, необхідне приладдя, щоб діти змогли навчатися. Вони вже зробили усвідомлений крок, повністю готові стати курсантами вишів. Навчання триває 3 місяці. З ними займаються найкращі викладачі, спортивні інструктори. Вони пройшли медичне обстеження, тестування. Тобто діти відібрані для того, щоб складати іспити у вузах системи МВС України.

Серед тих, хто сьогодні складав клятву кадета, Ігор Катрич. Юнак каже, що вибір робив свідомо і хоче продовжити справу батька, який теж працює  в правоохоронних органах.

- Я поступаю через те, що мій батько проходив службу в поліції, потім поїхав в АТО. І я вирішив піти по його стопам.

Для більшості дівчат найважчими були випробування на фізичну підготовку. Проте усі зазначили, що впоралися і з цим. Приміром, Катерина Войтенко займалася легкою атлетикою, тому до фізичних навантажень звикла.

- Це було для мене дуже неочікувано. Ми якось вирішили з батьками, що ця професія буде допомагати нашій державі, людям. І мені це припало до душі.

Завершився захід висаджуванням дерев на символічній алеї слави, започаткованій вінницькими кадетами.

Нагадаємо, молодіжний проєкт "Кадетський корпус поліції" стартував у нашому місті в лютому. Навчання проходять 18 хлопців та 18 дівчат на базі тренінгового центру поліції Вінниччини, де є новітнє оснащення та сучасні спортивні зали. Тут вони отримують фахові теоретичні знання та покращують фізичну підготовку.

Поділитися :