Новини

У Вінниці батьки, які доглядають за дітьми з інвалідністю, можуть скористатись послугою тимчасового відпочинку

20 травня 2021, 09:54

Вона є безкоштовною.

Як ідеться на фейсбук-сторінці міської ради, у Вінниці у 2021 році відновлюється соціальна послуга тимчасового відпочинку для батьків (або осіб, які їх замінюють), які доглядають за дітьми з інвалідністю від 6 до 18 років, а саме за дітками з ДЦП, аутизмом, синдромом ДАУНА, гіперактивністю, інтелектуальними та психічними порушеннями, епісиндромом. Послуга поширюється на усю родину і є безкоштовною.

Поки батьки відпочивають, дітям організовують дозвілля та спілкування з однолітками. Соціальна послуга буде здійснюватися на базі Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями "Обрій". Кожна сім'я може скористатися послугою протягом 30 днів на рік.

Діти проживатимуть в с. Дорожнє Вінницького району в Тренінговому центрі, по 2 особи в кімнаті, будуть забезпечені 5-разовим харчуванням. За потреби фахівці Центру надають допомогу в годуванні, в гігієнічних послугах тим дітям, які не здатні до самообслуговування. Цілодобово з ними будуть знаходитися доглядальники та медичний персонал.

"Поки батьки відпочивають, дітям організовують дозвілля та спілкування з однолітками. Вони цілодобово перебувають у своєрідному "дитячому таборі", де з ними працюють фахівці, що надають супровідні послуги в умовах, наближених до домашніх. У денний час із дітьми працюють психолог, соціальний педагог, вихователь та інструктор з праці. Також забезпечено цілодобовий медичний нагляд за здоров'ям дітей, що включає надання супровідних послуг. Догляд за дітьми здійснюється за гендерним принципом", – повідомляють у міськраді.

Для оформлення документів для надання соціальної послуги можна звернутися до департаменту соціальної політики Вінницької міської ради за адресою: м. Вінниця вул. Соборна, 50, офіс 413, контактні телефони 50-82-84, 50-86-67, 068-68-13-991 або в Вінницький міський центр соціальних служб (вул. Соборна, 50, офіс 431, контактні телефони 67-04-60, 52-47-93, 56-00-78).

Поділитися :