Новини

У Вінниці береги Піденного Бугу прибиратимуть від сміття

17 вересня 2020, 10:24

Вже цієї суботи кожен охочий може долучитися до прибирання берегів річки Південний Буг від сміття, в районі «Бригантини». 

Як розповіла "Місту над Бугом" співорганізаторка акції Ірина Костенко-Яворська, щороку у треті вихідні вересня світова екологічна спільнота організовує  прибирання  в рамках Міжнародного дня чистих берегів. В суботу, 19 вересня  вінничани  теж  долучаться  до всеукраїнської акції. Цього дня прибиратимуть береги річки Південний Буг від сміття, в районі «Бригантини», поблизу Київського мосту. 

«Пакети для сміття, рукавички у нас все буде, лише бути в масках оскільки ситуація нинішня, потрібно дотримуватися санітарних норм» - наголосила Ірина Костенко-Яворська.

Участь в акції візьмуть працівники Вінницького рибоохоронного патруля, обласної державної адміністрації та представники громадських організацій. Охочі долучитися до екологічної акції, як волонтерів, теж можуть прийти. Збір - о 9:30. Усім необхідним для прибирання, організатори забезпечать. 

«Ініціатором проведення акції виступає Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України. Це всеукраїнська акція, а вінничани долучаються, саме в нас вона буде проходити в суботу, оскільки, вона щороку у треті вихідні вересня організовується, в рамках Міжнародного дня чистих берегів.  Акція у нас буде проводитися дев’ятнадцятого вересня о дев’ятій тридцять ранку, буде здійснюватися прибирання берегів річки Південний Буг  від сміття. Захід пройде саме на півострові «Бригантина» - розповіла Ірина Костенко-Яворська.     

Акція відбудеться 19 вересня. 

Поділитися :