Новини

У Вінниці будівництво дитячого садка № 16 законсервують на зиму

24 листопада 2020, 11:16

Наступного року планують завершити будівництво. 

На своїй сторінці у фейсбук, міський голова Сергій Моргунов написав про готовність нового корпус садочку №16 на вулиці Зерова до консервації на зиму.

«Ми спрямували додаткові кошти, щоб встановити енергозберігаючі вікна. Таким чином об’єкт буде захищеним від опадів до відновлення будівельних робіт наступного року. Нагадаю, чому ми розпочали будівництво практично нового садочку. Дошкільний заклад №16 мав два окремі корпуси. І один з них – 1936 року забудови - визнали аварійним, тож ремонту він не підлягав. Щоб забезпечити дітей, які живуть у цьому районі, якісною дошкільною освітою, ми вирішили не лише побудувати новий корпус, а й збільшити його потужності. Так, за рахунок збільшення приміщення, будемо мати ще 3 групи, а це – додаткові місця для ще 60 малюків», - написав Сергій Моргунов

Цього року роботи на об’єкті велись коштом територіальної громади. Попри те, що довелось по всіх сферах скоротити капвидатки та перенаправити ресурс на медицину, зробили чимало.

Міський голова зауважив, що вже зведено три поверхи, будівлю накрили дахом, влаштували перегородки, виконали стяжку підлоги. Планують наступного року завершити будівництво, якщо буде відповідна підтримка з фінансуванням від держави. А вже другим етапом цього проєкту стане модернізація іншого корпусу дитсадка: утеплять стіни і замінять покрівлю.

Поділитися :