Новини

У Вінниці чистять русло Південного Бугу

31 березня 2021, 11:21

Роботи триватимуть до початку нересту.

Як інформує на своїй сторінці у Фейсбук міський голова Сергій Моргунов, в акваторії водойми техніка працює місяць. До того підготували карти намиву. Зараз на воду вивели земснаряд та екскаватор-амфібію. Вони звільняють від багаторічних мулових відкладень дно і таким чином поглиблюють його. Техніка працює в районі облводоканалу.

Зауважимо, комплексний проєкт очищення річки стартував минулого року. За цей час очистили ділянку протяжністю понад кілометр – від об’їзного мосту у напрямку міста. Загалом викачали близько ста тисяч кубометрів намулу. У результаті річка в деяких місцях поглибшала до 4-6 м, а течія стала більш інтенсивна.

"Вінниця – єдина громада, яка реалізує власними зусиллями такий масштабний проект оздоровлення головної водної артерії. Але щоб очистити більше 13 км русла у межах міста, знадобиться не менше 6-7 років. А ще потрібні й інші комплексні рішення з модернізації інфраструктури водопостачання. Головне завдання, яке ставимо перед собою, – якісна і безпечна вода для вінничан. І ця важлива ціль визначена у головному документі громади – Стратегії "Вінниця 3.0", – наголосив Сергій Моргунов.

Фото: Фейсбук/Сергій Моргунов

Поділитися :