Новини

У Вінниці десять нових муніципальних автобусів вийдуть на маршрути

8 вересня 2021, 12:26

Відзавтра автобуси курсуватимуть на двох маршрутах: №32 "Сабарів – Залізничний вокзал" та №4 "Тяжилів (Лугова) – Барське шосе".

Важливо, що ці міські автобуси не лише комфортні та надійні, але й екологічні, – зазначив міський голова Сергій Моргунов під час презентації.

"Чим це плюс для нас? Місто Вінниця отримало європейську екологічну відзнаку, а саме "Перше місто в Східній Європі". В стратегії "Вінниця 3.0". Одним із пріоритетів є енергетична сталість та екологічна чистота нашого міста. Саме ці автобуси – один із важливих кроків, на ряду з електротранспортом для того, щоби забезпечувати ці стратегічні напрямки розвитку Вінницької територіальної громади", – розповів мер Вінниці.

Автобуси Otokar Kent розраховані на 28 сидячих та 59 стоячих місць, а також мають окреме місце для пасажира на візку. Салон оснащений системою кондиціювання, яка взимку може працювати на обігрів. На кнопках також нанесено написи шрифтом Брайля. Є 2 камери зовні та 4 в салоні. Автобуси  вийдуть на маршрути №32 "Сабарів – Залізничний вокзал" та №4 "Тяжилів (Лугова) – Барське шосе". 

"Ці два маршрути ввели, тому що 32-й йтиме через Зодчих, через Поділля, тобто він забезпечить цей район, який був недостатньо охоплений транспортом, а 4-й маршрут йтиме по Хмельницькому шосе, на цей маршрут трамвая теж було багато нарікань, що треба в час пік перевозити людей. Ці маршрути йдуть через центр міста, а дизельні автобуси ми пускатимемо на периферію, для забезпечення приєднаних територій", – зазначив Михайло Луценко, директор Вінницької транспортної компанії.

Водіями автобусів обирали найбільш досвідчених і які мають великий стаж водіння. Серед них і Микола Сухоцький, стаж водіння понад 35 років. Раніше він був водієм "Богдана", а тепер працюватиме на новому автобусі.

"Ці автобуси сучасніші: вони з кондиціонерами, покращено буквально все, комфортно. Він їде набагато красивіше за "Богдани", стійкіше продумана передня балка. Словом, сучасний автобус", – розповів пан Микола.

На маршрути міські автобуси вийдуть завтра. У перспективі у Вінниці планують взагалі відмовитись від дизельного громадського транспорту.  А наступного року місто має отримати чергову партію цюрихських трамваїв, а також нові електробуси. Тож наразі працюють над тим, аби у Вінниці був найкращий громадський транспорт.

Поділитися :