Новини

У Вінниці діти-сироти та діти позбавлені батьківського піклування робили обереги   

20 грудня 2022, 16:22

Служба у справах дітей Вінницької міської ради організувала для дітей МК з виготовлення ляльки-мотанки, під час якого діти отримали новорічні подарунки й премії. 

Як зазначають на сайті міськради, у Музеї моделей транспорту влаштували майстер-клас для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, із виготовлення ляльки-мотанки. На екскурсію до Музею моделей транспорту запросили 10 дітей, які перебувають на обліку у Службі у справах дітей Вінницької міської ради. Всі вони отримали солодкі подарунки та матеріальну допомогу.

“У час різдвяно-новорічних свят у Вінниці для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в тому числі і внутрішньо переміщених, ми влаштовуємо різні розважально-виховні заходи. Вчора частину діток, які перебувають у нас на обліку, привітав міський голова Сергій Моргунов. Сьогодні для інших діток ми організували ось таку подію. На жаль, в умовах воєнного часу ми змушені розділяти такі заходи, аби, в цілях безпеки, не робити великого скупчення людей”, – розповідає начальниця служби у справах дітей Вінницької міської ради Людмила Шафранська.

На захід зі своєю донькою прийшов Вадим Бойчук. Під опіку маленьку Каріну вони з дружиною взяли у 3-річному віці. Сьогодні дівчинці 8.

“Вона була дуже активна і позитивна. От така, як на сьогоднішньому святі. І ми дуже вдячні соціальним службам міста за те, що в такий нелегкий час вони проводять такі чудові заходи. Діти посміхаються, їм весело, це є великою розрадою для них”, – говорить Вадим Бойчук.

Однією з найперших з виготовленням ляльки-мотанки впоралася 8-річна Каріна.

“Сьогодні я своїми руками зробила ляльку-оберіг. Найскладніше було зав’язати їй хустинку. Звичайно, мені трішки допомагали. Але майже все я зробила сама і мені дуже сподобалося”, – розповідає дівчинка.

Додамо, що загалом на обліку у Службі у справах дітей Вінницької міської ради перебуває 259 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 138 дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Для дітей цих категорій, в тому числі які перемістилися для проживання до Вінницької міської територіальної громади під час воєнних дій, впродовж різдвяно-новорічних свят планують організувати тематичні заходи, всі отримають солодкі подарунки та матеріальну допомогу від міста.

 

Поділитися :