Новини

У Вінниці експоліцейського, який збив дівчину на переході, засудили до 5 років в'язниці та виплати компенсації потерпілій 

28 листопада 2022, 11:49

Колишній правоохоронець вночі у серпні 2015 року, напідпитку на великій швидкості збив на нерегульованому пішохідному переході 19-річну дівчину, яка переходила дорогу.

Як повідомляє пресслужба обласної прокуратури, Вінницький міський суд визнав винуватим експоліцейського у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспортного засобу особою, яка керує транспортним засобом, що заподіяло потерпілому тяжкі тілесні ушкодження).

Попри категоричне невизнання обвинуваченим вини, прокурором, що колишній правоохоронець вночі у серпні 2015 року, керуючи автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, перевищуючи максимальну швидкість руху в населеному пункті, маючи технічну можливість запобігти наїзду на пішохода та уникнути зіткнення, не дотримався безпечного інтервалу на нерегульованому пішохідному переході та здійснив наїзд на 19-річну дівчину, яка переходила дорогу, - йдеться у повідомленні. 

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди потерпіла отримала тяжкі тілесні ушкодження, небезпечні для життя.

Засуджено до покарання у виді 5 років позбавлення волі із позбавленням права керування транспортними засобами на 3 роки та взято під варту в залі суду. Також судом покладено обов’язок виплатити потерпілій 200 тис. грн моральної шкоди.

 

Поділитися :