Новини

У Вінниці готуються до відкриття пришкільних таборів

20 травня 2021, 11:15

Вони розпочнуть свою роботу вже 8 червня.

Влітку у пришкільних таборах планують оздоровити 5300 вінничан. Пришкільні табори для учнів початкових класів працюватимуть у вінницькій громаді з 8 по 25 червня. Як розповіла директорка департаменту освіти вінницької міської ради Оксана Яценко, наразі визначаються з кількістю пришкільних таборів, які  зможуть прийняти дітей на  літній  відпочинок. Не будуть організовувати пришкільні табори в закладах освіти, де тривають ремонтні роботи. Тож цього року вінницький Палац дітей і юнацтва, школи №13 і №2, не будуть задіяні в сезоні літнього оздоровлення. Також є обмеження по санітарних нормах, як, наприклад, Стадниця, яка вважається забрудненою зоною, тому управління Держпродспоживслужби заборонило організовувати пришкільні табори на території цієї громади. А у Великих Крушлинцях немає харчоблоку для пришкільного табору.

– Оскільки ми в "жовтій зоні", цього року дозволено організацію пришкільних таборів. Тому ми готуємося по школах організовувати ці пришкільні табори. Наприклад, у Палаці дітей та юнацтва це були збірні табори, які відвідували діти з усіх шкіл міста. Я думаю, що зараз, в часи пандемії світової, це не є доречним і актуальним. Тут треба думати насамперед за життя дитини.

На відміну від минулих років, у пришкільних таборах запровадять обмеження за кількістю дітей та у проведенні масових заходів. Зокрема не можна  буде організовувати багато поїздок. Дозволено проводити заходи на відкритому повітрі, з врахуванням соціальної дистанції.

– Ми визначаємось з кількістю вожатих, загонів. Ми тільки починаємо збирати заяви. Цього року і зв'язку з Постановою головного санітарного лікаря і Міністерства охорони здоров'я особливі вимоги до організації дозвілля: не можна нікого запрошувати, можна тільки своїми силами, нові вимоги до харчування.

Поділитися :