Новини

У Вінниці кандидатам до органів місцевого самоврядування пропонують підписати декларацію “Я ЗА ВЕЛО”

2 жовтня 2020, 15:18

Вдосконалену декларацію "Я ЗА ВЕЛО" пропонують підписати кандидатам до органів місцевого самоврядування на місцевих виборах 2020 року, щоб розвивати велоінфраструктуру та популяризувати велокультуру у місті. 

Представник місцевої велоспільноти та координатор громадської організації "Вінниця мобільна" Олександр Царевський ініціював підписання декларації “Я ЗА ВЕЛО” серед кандидатів та кандидаток до органів місцевого самоврядування на майбутніх виборах. Каже, що вже таку в нашому регіоні підписали семеро кандидатів. Та пояснює, що декларація має таку ж юридичну силу, як програма кандидата.

«Фактично вона має таку ж юридичну силу як програма кандидата, пообіцяв – якщо людина, яка підписала декларацію слова не триматиме, тоді вже питання чи варто його обирати наступного разу. Якщо буде послідовно відстоювати ті пункти, які прописані в декларації, - інша справа.  Підписують ті люди, які брали на себе відповідальність і мали бажання просувати цю справу». – підкреслив Олександр Царевський

Національна громадська кампанія “Я ЗА ВЕЛО” ініційована та реалізується  коаліцією велосипедних громадських організацій Українська велосипедна мережа. У рамках кампанії громадські організації з кількох міст та об'єднаних територіальних громад підготували Декларацію, що містить 10 пунктів

«Ініціатива належить "Yuo cycle" – це кияни. Ініціатива виникла на попередній парламентській кампанії дві тисячі п'ятнадцятого року «Я ЗА ВЕЛО», тобто тоді було п'ять простих пунктів які б на думку, тих хто створював цю декларацію, допомогло б розвитку велосипедної інфраструктури, розвитку вело руху в містах України. Це загальнонаціональна компанія, під неї підключено якщо я не помиляюсь, на даний момент двадцять сім міст і у тому числі Вінниця й область». – розповів Олександр Царевський.          

Цією кампанією ініціатори проєкту прагнуть покращити зміст виборчих кампаній через перехід місцевих політиків від загальних гасел, імітаційних програм і пустої агітації до змістовних дискусій і пропозицій виборцям конкретних рішень у питаннях покращення велоінфраструктури у тих регіонах, де вони балотуються.

 

Поділитися :