Новини

У Вінниці лісгоспи розпочали продаж новорічних ялинок

30 листопада 2020, 11:07

Ціна у Держлісгоспах у 2 рази менша, ніж на новорічних ярмарках. Так, ялинка до 1,25 м коштуватиме 90 гривень. 

Як розповів радіо "Місто над Бугом" начальник Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства Станіслав Вовк, вінницькі лісівники почали реалізацію новорічних ялинок до зимових свят 2021 року. Цьогоріч в області запланували реалізувати 26 тисяч ялинок, тоді як минулого року було реалізовано більше 21 тисячі новорічних красунь. Придбати пропонують сосну та ялинку.

"Лісівники Вінниччини виростили достатню кількість живих новорічних ялинок, для того щоб люди мали справжнє новорічне свято. Особливо в цьому році ми рекомендуємо людям влаштувати собі свято. Залишайся вдома, в родинному колі, при новорічних вогниках у власній хаті – збережете здоров’я своє. А що за свято без свіжої новорічної ялинки, без пахощів новорічної ялинки?", - розповів Станіслав Вовк.

Живі ялинки на Вінниччині вирощують на спеціально відведених угіддях, які непридатні для ведення лісового господарства. Дерева не вирубують будь-де, а лише на спеціальних ділянках, де їх завчасно висадили. У лісових господарствах ціна новорічної ялинки залежить від її висоти: за ялинку до 1,25м наразі просять 90 грн, тоді як за погонний метр ялинки висотою більше 2 метри треба бути сплатити 171 грн. Ціни на новорічних ярмарках зазвичай набагато вищі. Усі дерева в господарствах марковані пластиковими бірками з номерами, за якими можна перевірити легальність заготовленого новорічного дерева.

"У нас зараз багато оптових покупців, замовляють ялинки, а тоді на новорічних базарах будуть торгувати, і їх ціна буде як мінімум в 2-2 з половиною рази більша. Тому ми всіх запрошуємо: йдіть у наші Держлісгоспи, де ви можете придбати за дуже низькими цінами гарні новорічні ялинки", - додав Станіслав Вовк.  

Також лісівники підготували для реалізації новорічні ялини та сосни із закритою кореневою системою, тобто у горщиках. Їх можна висадити у грунт після використання на свята.

Поділитися :