Новини

У Вінниці містян запрошують на виставку архівних фотографій зимового міста

30 грудня 2020, 11:02

Переглянути фото з сімейних архівів вінничани зможуть на майдані Незалежності, а також у фейсбук-спільноті "Центр історії Вінниці".

Центр історії Вінниці почав публікувати на своїй фейсбук-сторінці найцікавіші розповіді вінничан про традиції святкування новорічно-різдвяних свят. Про це в коментарі радіо "Місто над Бугом" розповіла заступниця директора Центру історії Вінниці Олеся Коваль. Проєкт "Вінницька зима: сім'я, розваги, місто"  був оголошений на початку грудня. Упродовж  місяця вінничани активно надсилали листи зі світлинами та історіями про те, якими запам’яталися новорічно-різдвяні свята у Вінниці та в їхніх родинах. Їх щосереди та щосуботи упродовж зимових свят публікуватимуть за хештегом #вінницька_зима у Фейсбук.

"Ми отримали дуже багато теплих історій і прекрасні фотографії, які зберегли до нашого фонду майбутнього музею Вінниці. Нині ми розпочали публікацію найцікавіших матеріалів, які отримали, і будемо розміщувати ці світлини упродовж місяця. Кожен, хто відгукнувся на наш запит, точно знайде себе або на виставці, або на такому інтернет-флешмобі", - розповіла Олеся Коваль.

Найцікавіші спогади містян та фото з сімейних архівів усі охочі зможуть переглянути на Майдані Незалежності, у Вінниці. Виставка "Вінницька зима: сім'я, розваги, місто" розташувалась поруч з різдвяним вертепом.

"Також отримали історії про святкування Нового року вдома, як батьки готувалися, яке меню створювали, як збереглася традиція створення різдвяного дідуха. І ми з величезним натхненням створили виставку, яка розміщується на майдані Незалежності. Це 6 стендів, присвячених сімейним традиціям, давнім і сучасним, зимовим розвагам", - зауважила Олеся Коваль.

Фото - фейсбук-сторінка Центру історії Вінниці.

Поділитися :