Новини

У Вінниці на найбільших перехрестях встановлять автономні блоки живлення для безперебійної роботи світлофорів

5 грудня 2022, 13:23

Світлофори на 11 найбільших перехрестях в різних мікрорайонах міста матимуть автономну батарею, яка живитиме їх у період відсутності електроенергії.  Це роблять, щоб убезпечити пішоходів та розвантажити ці ділянки дороги.

Про це Місту над Бугом повідомив директор департаменту  транспорту та міської мобільності Вінницької міської ради Андрій Сорокін. За його словами, через постійні перебої постачання електроенергії, які спричинили ворожі атаки на енергосистему України, керівництво міста прийняло рішення забезпечити світлофорні об’єкти альтернативним джерелом живлення на 4-5 годин відсутності електроенергії. Це стосується тільки короткострокових вимикань, оскільки для відновлення роботи, батарея потребує зарядки.

Спільно з патрульною поліцією ми визначили 11 цих перехресть, де ми будемо встановлювати ці батареї безперебійного живлення. Таку вже встановили на перехресті Василенка-Зодчих-Пирогова і надалі встановлюватимемо по кожному мікрорайону міста. Якщо говоримо про Вишеньку, то це перехрестя Юності-Келеька, Келецька-600-річчя. Також йдеться і про велике перехрестя Лебединського-Немирівське шосе. Залучимо всі великі перехрестя, - пояснив пан Андрій.

Придбають блоки живлення за кошти міського бюджету. Орієнтовна вартість комплекту 110 тисяч гривень. Планується обладнати світлофори батареями живлення впродовж найближчих двох тижнів, проте є проблеми з постачанням необхідних комплектуючих. Водночас директор департаменту  транспорту та міської мобільності Вінницької міської ради додав, що роблять усе можливе, аби якомога швидше закінчити облаштування запланованих об’єктів.

Поділитися :