Новини

У Вінниці на підприємстві "Грін Кул"  можуть виготовляти українські апарати ШВЛ

30 листопада 2020, 09:51

У разі успішної сертифікації і тестування, з весни наступного року апарати ШВЛ почнуть виготовляти у Вінниці. 

Як повідомив "Місту над Бугом" заступник міського голови Андрій Очеретний, прототип першого апарату вже виготовили. Розробники  наразі готують зразок до проведення державної сертифікації та клінічних тестувань, які триватимуть близько 3-4 місяців:

«По ШВЛ апаратах у нас була домовленість ще влітку 2020 року з власником компанії UBC-group щодо того, що ми хочемо спробувати виробництво ШВЛів в Україні повний цикл збірки. На сьогодні на одному із підприємств їх структури, а саме у Харкові розроблений прототип ШВЛ. Зараз він проходить тестування, сертифікацію, їм потрібно на це три місяці. Якщо все нормально буде по сертифікації і тестуваннях, то з весни дві тисячі двадцять першого року ШВЛи вони зможуть виготовляти. Попередня наша домовленість з ними виробництво вони мають здійснювати у місті Вінниця на діючій базі підприємства "Грін Кул" », - зазначив Андрій Очеретний. 

Додамо, першу партію апаратів ШВЛ у кількості 500-1000 штук планують виготовити   до літа наступного року, зазначив директор підприємства  Валентин Коваленко.

Нині в українських лікарнях і у Вінниці зокрема, використовують апарати ШВЛ іноземного виробництва,  тож перші українські апарати ШВЛ у перспективі  можуть вироблятися саме у Вінниці.

Поділитися :