Новини

У Вінниці народна артистка України Марія Бурмака презентує проєкт "Улюблені класики"

20 вересня 2021, 09:57

Співачка записала 15 композицій на вірші класиків української поезії від Шевченка до Стуса.

Як інформують в анонсі події, до презентованого альбому "Улюблені класики" увійшли сучасні пісні на вірші українських класиків. Це Олена Теліга, Іван Франко, Тарас Шевченко, Леся Українка, Василь Стус та інші. За словами Марії Бурмаки, це і є альтернативна форма подачі вивчення української класичної літератури. 

"Прем’єра "Улюблених класиків" і виступ у Донецькому університеті, який закінчив Василь Стус і який з початком війни зараз знаходиться у Вінниці, дуже важливий для мене. Вінниччина Василя Стуса народила, вона його і прихистила. А я співатиму пісні на його вірші, які стали частиною нашого проєкту. Дуже чекаю на зустріч у Вінниці, особливо зі студентами і викладачами. Хочеться, щоб слова наших класиків були важливі і для сучасників! А ще – просто дуже люблю ваше прекрасне місто над Бугом", – розповіла Марія Бурмака. 

Музично-поетична зустріч з вінничанами відбудеться 21 вересня о 17:00 в Донецькому національному університеті імені Василя Стуса. 

Додамо, над альбомом працювали музиканти Геннадій Бондар, Андрій Мороз, Олександр Лисенко, Кирило Бородін, Маша Хмельова, саундпродюсер Вадим Лисиця та студія FOXXSTUDIOS. Проєкт втілено за підтримки Українського культурного фонду.

Поділитися :