Новини

У Вінниці нетверезий водій здійснив наїзд на поліцейського

13 грудня 2022, 10:21

Правоохоронця з тілесними ушкодженнями доставили до медичного закладу.

Як ідеться на сторінці Поліції Вінницької області, близько 22:30 11 грудня на вулиці Батозька у Вінниці патрульні зупинили 27-річного водія автомобіля Toyota Corolla. Водій порушив правила дорожнього руху. Під час спілкування із кермувальником поліцейські помітили у нього ознаки наркотичного сп’яніння.

Від проходження огляду та освідування чоловік відмовився.

Під час документування правопорушення водій сів до свого автомобіля та почав втікати. На законні вимоги поліцейських зупинитись зловмисник не реагував та здійснив наїзд на одного з правоохоронців. 

"Під час складання поліцейськими адміністративних протоколів водій раптово сів у свою автівку та почав втікати з місця події. На законні вимоги патрульних зупинитись він не реагував. На одному із перехресть під час переслідування та блокування автомобіля, водій скоїв наїзд на поліцейського. Працівники патрульної поліції невдовзі затримали правопорушника. Він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання", - йдеться у повідомленні.

Поліцейського із тілесними ушкодженнями доставлено до медичного закладу. Загрози його життю немає.

"Слідством розпочато розслідування за ч. 2 ст. 342 (Опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків) та ч. 2. ст. 345 (Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням ним службових обов'язків) Кримінального кодексу України. Зловмисникові загрожує до 5 років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

Наразі чоловікові повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Окрім цього, відносно правопорушника поліцейські склали протоколи про вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ст. 130 та ч. 2 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Поділитися :