Новини

У Вінниці оголосили переможців конкурсу "Бюджет громадських ініціатив"

28 жовтня 2020, 16:43

Серед переможців - 7 великих та 9 малих проєктів, які охоплюють різні сфери життя вінничан. 

На сайті міської ради з'явилися імена переможців конкурсу «Бюджет громадських ініціатив Вінницької міської ОТГ». Їх оголосили 28 жовтня на засіданні Координаційної ради конкурсу.  Цьогоріч у зв'язку з пандемією голосування відбувалося онлайн і тривало 2 тижні. За його результатами було обрано сім великих та дев’ять малих проєктів, які будуть реалізовані вже наступного року. Як повідомив радіо "Місто над Бугом" заступник міського голови Андрій Очеретний, фінансування конкурсу збільшили до 8 мільйонів гривень. З них 6 400 000 гривень – на великі проекти, а 1 600 000 – на малі. .

"Ми маємо 9 переможців малих проектів і 7 переможців великих. Ми сподіваємся так, що в лютому місяці ми стартуємо з проектуванням. Починаючи десь з квітня – починаємо реалізацію. І впродовж 2021 ми реалізуємо всі 16 проектів", - розповів Андрій Очеретний.

До великих проєктів-переможців увійшли «Очистка озера Староміське»,  «Облаштування ігрового комплексу по вул. С. Ценського», «Затишний сквер у Тяжилові», створення «Центру пляжного волейболу Вінниці»  на пляжі «Хімік», «Дитяча майстерня 3D-друку та моделювання». 

Серед малих проєктів можна відзначити «Влаштування наземного батуту біля дитячих гірок, на вулиці Волошковій», «Затишний міні-сквер «Перлина» у Тяжилові», проєкт «Безкоштовна стерилізація безпритульних кішок і котів  на території Вінницької ОТГ» та «3D-моделювання і його використання для протезування кінцівок». Остання ініціатива передбачає популяризацію моделювання та вивчення світового досвіду допомоги людям, які втратили кінцівки.

Ще один цікавий проєкт - «Не будь байдужим – навчись рятувати життя ближнього!». Передбачається проведення тренінгів про надання першої домедичної допомоги для різних вікових категорій із залученням  спеціалістів швидкої допомоги.  

"Є проекти такі в інших містах, але вони не такі популярні серед населення і не такі масштабні за своїм виконанням. І так само по сумах значно менше передбачають. Деякі обласні центри також започаткували такі проекти, бо ми були всі в 16 році в рівних умовах, коли нам презентували такі проекти, які в Польщі відбувалися, коли якраз населення приймає безпосередню участь в виборі проекту. Але ми якраз найбільш прогресивні, найбільш активні, і люди долучаються найбільше до них. Саме головне, що ми їх практично всі реалізовуємо", - зауважив Андрій Очеретний.

Нагадаємо, що проєкт «Бюджет громадських ініціатив» ініціював ще у 2016 році  міський голова Сергій Моргунов як інструмент прямої демократії, коли громадяни беруть участь у житті свого міста.

Поділитися :