Новини

У Вінниці під час першого хакатону 1UP StartUp обрали кращі бізнес-ідеї від працівників ІТ-сфери

17 травня 2021, 17:00

Переможцями стали три стартапи в напрямку телемедицини.

Дмитро Парпальос, ІТ-адвокат, підприємець та ініціатор проведення хакатону, розповів "Місту над Бугом", що хакатон провели для того, аби молодь і всі  причетні до ІТ-індустрії могли розвивати свої проекти і втілювати у життя. Протягом хакатону 10 команд працювали над формуванням ідеї та прототипу продукту, дослідженням ринку та конкурентів і описом бізнес-моделі. Таким чином перетворювали свої ідеї на повноцінний проєкт та презентувати його членам журі. Захід відбувався у HUB "Місто змістів".

–  У нас було 2 критерії: рівень ідеї. Дуже важливо, щоб ця ідея могла масштабуватись на глобальні ринки, щоб не було щось зосереджене виключно на місті або Україні. І 2 критерій –  це якість самих презентацій. Кожна команда 5 хвилин презентувала свою ідею, декілька годин перед цим вона готувалась разом з експертами. Хакатон –  це просто можливість свою ідею описати більш чітко, зрозуміти, яку проблему вирішує стартап, зрозуміти, яка бізнес-модель.

Переможцями Хакатону стали три стартапи в напрямку телемедицини. А саме - Baby Stay Home (контроль роботи серця ненародженої дитини в домашніх умовах). "EKG one" – нагляд за станом серця та своєчасне попередження хвороб. І третій проект-переможець – це "Ovulet", який є комплексним застосунком для визначення найсприятливішого дня для зачаття дитини.

Додамо, учасникам під час просування ідей допомагала команда експертів та менторів з ІТ компаній Exadel Ukraine, TapOK, Steel Kiwi, SkySoft.tech та вінницького IT-community.

Фото: Фейсбук/Вінницька міська рада

Поділитися :