Новини

У Вінниці планують розпочати виробництво зеленого водню

13 липня 2021, 15:00

Проєкт реалізовуватиметься міжнародною групою компаній KNESS.

Як повідомив на своїй сторінці у Фейсбук заступник міського голови Андрій Очеретний, наше місто стане першим в Україні, де розпочнеться подібне виробництво. Наразі міська рада вже надала KNESS містобудівні умови та обмеження на будівництво демонстраційно-дослідного майданчика з виробництва зеленого водню (добутого за допомогою відновлюваної енергії).

За словами Андрія Очеретного, на водневому майданчику, який розташовуватиметься по вулиці Енергетичній, будуть відпрацьовуватися дві технологій виробництва водню, одна з яких є унікальною розробкою науково-дослідного центру KNESS RnD Center. Цей об’єкт відкриває місту абсолютно нові можливості для інвестицій.

"Розробка конкурентоздатної технології виробництва водню, відпрацьована на реальних умовах, ‒ це дієве рішення для декарбонізації найбільш енергозатратних галузей важкої промисловості, створення умов для розвитку екологічної транспортної системи (наприклад, водневий муніципальний транспорт) та системи сезонного акумулювання енергії, що є однією з найважливіших ланок у переході країни на чисті джерела енергії", ‒ зауважив Андрій Очеретний.

Зображення: Фейсбук/Андрій Очеретний

Поділитися :